00%
2023

Carats and Cocktails

Balthazar Champagne Bar, Copenhagen

Oktober 2023 kunne man opleve udstillingen “Carats & Cocktails” i D’Angleterres Champagnebar Balthazar. 31 cocktailringe fra nogle af Danmarks bedste guldsmede og smykkedesignere var denne måned udstillet i deres flotte champagneskab, hvor hver ring var inspireret af og farvekoordineret med en ikonisk cocktail. Jeg fortolkede min yndlings drink Dark N’ Stormy.

Ringen hedder “Wuthering Heights” og er inspireret af den stormefulde kærlighedshistorie om Cathy og Heathcliff, af Emily Brontë.
Ringen er lavet i 18kt guld med en 10,96 ct. Smoky Quartz flankeret af tre naturligt gule cushionslebne diamanter, i alt 0,66 ct.

 

Flirt og forførelse finder sammen i cocktails og ringe.

D’Angleterres Champagne bar Balthazars univers af luksus og kvalitet matches af ringe, udført specielt til udstillingen Carats & Cocktails.

En cocktail-ring er farvestrålende takket være skønne smykkesten. Den er stor og humoristisk i sit design. Oprindeligt blev den slags ringe båret under illegale drukfester afholdt midt i den amerikanske Forbudstid (1920-1933), hvor alkohol var bandlyst.
Når man endelig fik mulighed for frit at feste igennem, skulle det også kunne ses.
I dag er ringene et glamourøst hit på de røde løbere ved filmpremierer og prisuddelinger.

Kurator Nina Hald udtaler: ”De 31 guldsmede og smykkedesignere har ladet sig inspirere af 31 ikoniske drinks, og hver især stiller med en fantastisk unikaring til udstillingen. Under Forbudstiden i 1920’erne blev den ekstravagante cocktailring opfundet, og det har nutidens kunstnere ladet sig inspirere af. Cocktailringene foreviger det velsmagende og berusende i ædle materialer, og ved ringene illustreres et århundredes ikonisk drinkshistorie”.

Tekst af smykkeskribent og kurator Nina Hald.