00%
2023

Carats and Cocktails

Balthazar Champagne Bar, Copenhagen

Fra den 29. september til den 29. oktober 2023 lægger Balthazar Champagne Bar et fantastisk lokale og et specielt skab til udstillingen ”Carats & Cocktails”. Her kan publikum opleve 31 cocktailringe fra nogle af Danmarks bedste guldsmede og smykkedesignere. Hver ring er inspireret af og farvekoordineret med en ikonisk cocktail, jeg har fortolket min yndlings drink Dark N’ Stormy.

Vi må ikke løfte sløret for vores kreationer endnu, men her er et lille sneak peek.

Flirt og forførelse finder sammen i cocktails og ringe.

D’Angleterres Champagne bar Balthazars univers af luksus og kvalitet matches af ringe, udført specielt til udstillingen Carats & Cocktails.

En cocktail-ring er farvestrålende takket være skønne smykkesten. Den er stor og humoristisk i sit design. Oprindeligt blev den slags ringe båret under illegale drukfester afholdt midt i den amerikanske Forbudstid (1920-1933), hvor alkohol var bandlyst.
Når man endelig fik mulighed for frit at feste igennem, skulle det også kunne ses.
I dag er ringene et glamourøst hit på de røde løbere ved filmpremierer og prisuddelinger.

Kurator Nina Hald udtaler: ”De 31 guldsmede og smykkedesignere har ladet sig inspirere af 31 ikoniske drinks, og hver især stiller med en fantastisk unikaring til udstillingen. Under Forbudstiden i 1920’erne blev den ekstravagante cocktailring opfundet, og det har nutidens kunstnere ladet sig inspirere af. Cocktailringene foreviger det velsmagende og berusende i ædle materialer, og ved ringene illustreres et århundredes ikonisk drinkshistorie”.

Tekst af smykkeskribent og kurator Nina Hald.